• Kovea Fireball Gassvarmer
  • Kovea Fireball Gassvarmer - slideshow 1

Kovea Fireball Gassvarmer

Varenummer: 10629
Lagerbeholdning:

Lett gassdrevet stråleovn

Testet av hooked.no. les mer her: https://www.hooked.no/utstyr/kovea-fireball-teltvarmer

Kovea fireball er en liten stråleovn for gass. Effekten er 900 W og skålen (parabolen rundt brennerhode) retningsbestemmer varmen. Opp fra en varm sovepose i kaldt vær? Tenn Fireball og rett den mot deg. Fireball leveres med et adapter i enden av slangen. Skru det av, så passer den på ventilbokser med gjenger, som f.eks. Kovea eller Primus bokser. La adapteret sitte på, og Fireball kan brukes på bokser med nozzle ventil, som f.eks. våre 220 gr. butanbokser eller camping gaz.

Effekt: 900 watt
Forbruk: 66gr/t
Vekt: 565 gr


NB!Det skal utvises særdeles stor varsomhet når brenneren brukes. For mange vil det være naturlig å bruke et produkt som dette i telt og lavvo. Om man velger å gjøre det, må man alltid ha svært god lufting så luften har god nok pustekvalitet. Man må være spesielt forsiktig med brennbart materiale rundt og være sikker på at rommet/teltet/omgivelsene man bruker produktet i er egnet. det betyr at duken i teltet må være flammehemmende behandlet, rommet stort nok og luftingen tilstrekkelig. Man må selv forvisse seg om og vurdere dette. Produsenter av telt og brennere fraråder generelt at det brukes brennere i telt. Det gjøres likevel, vi velger derfor å komme med noen råd.
- Sjekk at brenner og brennstoff er helt og fungerer normalt
- ha et støtt og ikke brennbart underlag.
- ha slukkemidler tigjengelig.
- en brenner bruker opp oksygen og produserer farlig CO gass. Sørg derfor alltid for god lufting. Teltets ventiler er normalt ikke nok til både folk og brenner.
- teltet bør være av brannhemmende materiale og ha godt volum og god luftgjennomstrømming, f.eks en stor lavvo.
- sovne aldri fra en brenner som er aktiv. Skru den av og koble fra brennstoff.
- forlat aldri brenneren mens den brenner.